Hoe gaan we samenwerken

We moeten blijven vernieuwen en het ziet er naar uit, gezien het tempo van de ontwikkelingen, dat we voortdurend onderweg zijn. Uit de gesprekken en reflecties die we hebben tijdens de reis ontstaat innovatie.
Ik ben jullie reisleider, ik loop vooruit en verdiep me in alles dat voor de opdracht relevant is. Met die informatie kom ik terug bij de groep om samen te bespreken wat we er mee kunnen.
We werken bij elk project in een besloten community. Deze community kan worden ingericht op Google+ of op Facebook Workplace (de bedrijfsomgeving van Facebook) of elk ander platform dat er geschikt voor is. Het project is een mix van online samenwerken en offline ontmoeten. Zolang de samenwerking waarde geeft gaan we door. Iedereen kan er op elk moment uitstappen.

Bekijk hier stap voor stap hoe we het gaan aanpakken

klik op de balken om ze te openen

Bij aanvang gaan we samen een briefing opstellen.

De behoefte uit de briefing zet ik uiteen in een keynote die wordt gehouden met alle deelnemers van het project.

We bouwen een besloten community waar iedereen in wordt opgenomen.

In een fysieke bijeenkomst wordt uitgelegd hoe we in de community gaan samenwerken.

Knowledge ‘loop’

Ik loop vooruit om te verkennen wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en koppel dit terug in de community. Door de gesprekken die ontstaan worden de inzichten helder.

Met alle informatie en discussie die we online hebben gedeeld kunnen we in een fysieke meeting opzoek naar mogelijke toepassingen.

De learnings blijven bewaard in de community en zorgen voor incrementele stappen richting het doel dat is afgesproken. Bij elke fysieke meeting ontstaat de kans dat er experimenten ontstaan. Die kan ik wanneer gewenst begeleiden. Bij het afsluiten van een ‘loop’ gaan we terug naar de ‘Online verkenning’.

Bij afsluiting van het project

Bij afsluiting van het project wordt de community overgedragen aan de opdrachtgever als naslagwerk van het project.