Blog overzicht

Het denkt

Kristian Blog

Volgens onderzoeksinstituut Gartner zijn eind dit jaar ongeveer 6,4 miljard dingen online met elkaar verbonden, en is dat aantal over een jaar of drie opgelopen tot 20,8 miljard. Read More

Vergeet de raket

Kristian Blog

Het is geen nieuws: het oude economische systeem heeft haar houdbaarheidsdatum bereikt. Het lineaire model waarin winstmaximalisatie centraal staat en grondstoffen worden omgezet in producten die aan het eind van hun levensduur nutteloos overblijven en veelal worden vernietigd, moet wijken voor een meer circulaire manier van denken en ondernemen.
Read More

Technolympics

Kristian Blog

Een ‘beter mens’ worden dankzij technische innovaties: de mogelijkheden breiden zich de laatste jaren in rap tempo uit. Hoe ver willen we gaan? De ‘Technolympics’ als ideaal podium voor het ethische debat over de maakbare mens. Een dove het gehoor teruggeven dankzij een implantaat in de schedel. Ernstige epileptische aanvallen voorkomen met een elektrode in de hersenen.

Read More

Welkom in Booking.com

Kristian Blog

Gisteren landde ik op Schiphol (let op, we zijn in Nederland) en zag deze advertentie van Booking.com. Ik ben zelf nog nooit in China geweest maar kan me voorstellen dat het omgekeerde ook heel fijn werkt. Ineens sta je in een land waar je de taal en schrift niet begrijpt en dan is het heel fijn wanneer een app je de weg kan wijzen.
Read More

Van webshop naar crowdshop

Kristian Blog

Gezond verstand en logisch denken: veel meer heb je meestal niet nodig om een basale voorspelling te doen over de nabije toekomst. Koppel je aan die logische gedachtegang een dosis gevoel en intuïtie, dan kun je je blik nog wat verder voorbij de horizon richten.

Read More

Delen kan niet zonder vertrouwen

Kristian Blog

Het was Lisa Gansky, oprichter van Ofoto (onderdeel van KODAK met op het hoogtepunt 65 mln gebruikers), die de toon heeft gezet tijdens het seminar van Share NL. Via een Google hangout heeft zij met ons van gedachten gewisseld en antwoord gegeven op vragen. Met haar visie op sharing is het mij nog helderder geworden waar deze nieuwe disruptieve markt om draait.

Read More

De paradox van de reisbranche

Kristian Blog

Gek genoeg, willen we steeds meer beleving in winkels maar de winkels die per definitie beleving verkopen, krijgen steeds minder klanten over de vloer. Het paradox van de reisbranche.

Read More

En nu we allemaal hetzelfde doen?

Kristian Blog

We hebben lezingen gehad over wat het allemaal behelst, er zijn marketeers aangetrokken met kennis, mensen opgeleid en techniek geïnstalleerd, redacties samengesteld en contentschema’s gemaakt. Kortom de hele social media ‘echillada’ is opgetuigd en nu?

Read More

De asociale webshop

Kristian Blog

Het lijkt op een contradictie om te zeggen dat een webshop asociaal is maar wij vinden dat het wel zo is. In alle jaren dat ze bestaan is er voornamelijk geïnvesteerd in een model waar de consument (voor het gemak noemen we hem Kees), zonder interventie van een persoon, helemaal zelfstandig en zo snel mogelijk tot de aankoop wordt begeleid.

Read More